Email Duit

Hubungi Saya:-

05 September 2011

Khasiat Minyak kelapa Dara (VCOP)

 

Apa khasiat setiap hari minum minyak kelapa dara? cara guna produk ini sangat mudah..minum 1 sudu pagi dan petang(boleh campur dalam minuman)..untuk kegunaan luaran sapu sahaja di tempah bermasalah........


Setiap hari minum Minyak Kelapa Dara @ habatus Sauda @ Madu-Apa yang akan anda dapat ?
Melegakan pernafasan – mencairkan kahak dan membersihkan laluan  pernafasan dan kerongkong
Melawaskan pembuangan air besar dan kecil – menyelesaikan masalah sembelit dan kencing tidak lawas serta membuang toksn melalui najis.
Meningkatkan kadar metabolisma pada seluruh sel tubuh – Minyak kelapa dara akan diserap terus sebagai komponen tenaga dalam badan – badan anda akan terasa lebih bertenaga
Di dalam usus kecil dan besar  ia memusnah organisma perosak, seperti virus, bakteria, kulat dan protozoa (cacing). Dengan nya penghadaman mencapai tahap maksimum.
Mengurangkan  keadaan mudah lapar – bila penghadaman mencapai tahap maksima tubuh mendapat lebih khasiat dan tenaga.
Oleh itu berat badan terkawal – tidak perlu makan banyak dan kerap
Mengurangkan kandungan lemak badan – berat badan turun mengikut kesesuaian tubuh badan sesaorang.
Tidak mudah mendapat jangkitan penyakit – dengan bertambah kuatnya sistem kekebalan tubuh.
Mengurangkan kelekitan platelet darah – kelekitan platelet adalah faktor penyumbang kepada pembentukan plak pada saluran darah.
Mengurangkan risiko serangan sakit jantung dan darah tinggi – mengelakkan terbentuknya plak pada saluran darah terutama saluran yang berhubungan dengan jantung.
Mempercepat pengantian sel-sel mati dengan yang baru – mengembalikan keanjalan, kelembutan dan kehalusan kulit.
KESAN JANGKA PANJANG PENGAMBILAN MINYAK KELAPA DARA PADA TUBUH.
 v   Mengurangkan kadar kolestrol – ia sendiri tidak mengandungi kolesterol. Oleh itu ia adalah alternatif terbaik bagi minyak-minyak lain yang mengandungi kandungan kolesterol yang tinggi
 v Mengawal kencing manis  - pankrease lebih efisien mengeluarkan insulin sementara sel bekerja lebih cekap mengambil gula darah keperluannya.
 vMengatasi masalah penyakit degeneratif dan masalah usia umur lanjut - anti oksida  semulajadi dalam minyak kelapa dara adalah penghambat pembentukan radikal bebas .
 v Tidak meningkatkan paras kelekitan platelet dalam darah – mengatasi pembentukan plak pada pembuluh darah yang menjadi anatara faktor punca serangan jantung.
 vTubuh lebih tahan serangan penyakit kerana memiliki agen anti virus, anti bakteria, anti fungus dan anti protozoa.
 vMendapatkan kembali keanjalan, kelembutan kulit – ia mempercepat pergantian sel-sel kulit yang mati dengan sel yang baru, selain melindungi dari sinaran ultra violet.
 vPertumbuhan rambut lebih baik dan kelemumur akan hilang – sel rambut akan mendapat tenaga dan zat yang mencukupi untuk pertumbuhan maksima.
 vTerhindar dari gejala alahan – minyak kelapa dara bertindak sebagai agen anti histamine.
 v Mengelakkan risiko sakit kanser – minyak kelapa dara memusnahkan sebarang kehadiran organisma pathogen. Dengan itu sel darah putih mampu bertindak secara maksima memusnahkan sel kanser, kerana ia tidak terbeban menghadapi organisma pathogen.
 v Keadaan berdengkur akan hilang – kerana saluran pernafasan dan anak tekak akan kembali anjal dan elastik hasil kewujudan sel-sel baru padanya.
Sebagai sumber makanan, sumber tenaga dan sumber kesihatan
MINYAK KELAPA DARA     
Ø       Tidak membebankan organ pankrease
Ø       Lemak tepu rantai sederhana pendek. (MCFA – mudah dihadham)
Ø       Sudah mula dihadhamkan dengan hanya enzim saliva dan diperut (sangat baik untuk mereka yang ada gangguan pencernaan, masalah metabolik, bayi pramatang yang sistem tubuhnya kurang berkembang.
Ø       Dihantar terus ke hati untuk menghasilkan tenaga maksima
Ø       Menghasilkan tenaga segera dengan cepat. Ia boleh melalui sel membran mitochondria tanpa perlu bantuan enzim.
Ø       Sel jadi cekap dan efisien
Ø       Bertindak menghalang pembentukan radikal bebas
Ø      Diproses secara organik. Tidak terhasil trans fatty asid beracun yang merosakkan sistem tubuh
 Ø      Tiada kolesterol
Ø       Mengandungi antara 45 – 55 % lauric asid
Ø       Bersifat antivirus, antibakteria, antifungus, anti protozoa.
Ø       Pada kulit, bertindak sebagai perisai tambahan terhadap bahaya sinaran ultra violet (UV)(keremajaan kulit lebih lama) dan penghalang infeksi kuman (mengelakkan jangkitan penyakit kulit) disamping mempercepat pembentukan sel baru(keanjalan dan kelembutan kulit lebih ketara.
Ø       Bertindak sebagai anti kanser dan anti histamine (mengelakkan alahan)
Ø       Meningkatkan metabolisma. (Sel punya lebih tenaga, menjadikan ia lebih cekap dan efisien)
Ø       Meningkatkan daya tahan (endurance)
Ø       Memperbaiki pencernaan. (tidak akan cepat lapar, tidak perlu makan banyak dan berat badan terkawal secara semula jadi.
Ø       Mempermudah pencernaan mineral dan vitamin (baik untuk warga tua.
MINYAK SAYURAN
 Ø       Sangat membebankan pankrease
Ø       Lemak tak tepu rantai panjang.  (LCFA – hanya sebahagian dapat di hadham)
Ø       Hanya boleh dihadhamkan dihempedu. Perlukan enzim pankreatik dan berbagai enzim untuk memecahkannya kepada unit-unit kecil.
Ø       Sebagian tidak dapat dihadham, lalu di simpan di dalam tisu tubuh sebagai lemak
Ø       Lambat menghasikan tenaga. Ia memerlukan enzim khusus untuk menariknya melalui sel membran mitochondria
Ø       Sel tidak cekap dan efisien
Ø       Mudah terbentuk radikal bebas
Ø      dihasilkan melalui proses penyahbau, pelunturan, proses   penghidrogenan sehingga menghasilkan trans fatty asid yang beracun            
Ø       mengandungi sejumlah kolesterol
Ø       hampir tiada asid bermanafaat

No comments:

Post a Comment